info@kootstrarijopleidingen.nl088-980030006-21838761

Vrachtwagenrijbewijs

Voor het vrachtwagen rijbewijs volg je rijlessen bij Kootstra Rijopleidingen. Je kan bij ons de rijopleiding C (vrachtwagen) en CE (aanhangwagen achter vrachtwagen) volgen. Voor het vrachtwagen rijbewijs geldt een minimumleeftijd van 21 jaar en je dient in het bezit te zijn van het  rijbewijs B. Als je jouw vrachtwagen rijbewijs in combinatie met Code 95 (vakbekwaamheid) gaat halen, dan kun je al examen doen vanaf de leeftijd van 18 jaar.

Wil je ervaren of vrachtwagen rijlessen iets voor jou zijn? Schrijf je dan in voor een vrijblijvende intake. De kosten voor een intake bedragen 75,– normaal is dit 110,– voor 120 minuten excl. BTW. De kosten voor een losse vrachtwagenrijles (60 minuten) zijn 55,- excl. BTW.


Inhoud van de opleiding voor het vrachtwagenrijbewijs

De rijopleiding voor het vrachtwagen rijbewijs bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. De vervolgopleiding voor het aanhangwagen rijbewijs CE bestaat alleen uit een praktijkgedeelte.

Praktijk
Voor het praktijkgedeelte starten we met een intake. De intake bestaat uit 2 vrachtwagen rijlessen. Na de intake krijg je een vrijblijvend advies. Voordat we starten met de rijopleiding moet je medisch gekeurd zijn door een ARBO arts. Deze keuring is verplicht voor het CCV praktijkexamen. De vrachtwagen rijlessen starten vanuit Breda.

Theorie
Het theoriegedeelte bestaat uit 2 theorie-examens: Vakbekwaamheid 1 (RV1) Verkeer & Techniek en Vakbekwaamheid 2 (V2C) Administratie goederenvervoer. Als je beide behaald hebt mag het praktijkexamen voor het vrachtwagen rijbewijs aangevraagd worden. De theoriecertificaten zijn 2 jaar geldig. Wij verzorgen de theorie klassikaal in combinatie met e-learning of via thuisstudie met e-learning.


Wil je beroepschauffeur worden dan heb je Code 95 nodig

De opleiding Code 95 voor het vrachtwagen rijbewijs bestaat uit drie extra examen momenten.

Praktijk
Het praktijkgedeelte bestaat uit twee examens.
-Toets besloten terrein: het uitvoeren van 10 bijzondere verrichtingen op een afgesloten terrein.
-Praktische toets C: welke maatregelen neem je bij noodsituaties, het vastzetten van diverse soorten ladingen, rekening houdende met de stabilisatie van het voertuig, het gebruik van een laadklep en palletwagen.

Theorie
Het theoriegedeelte bestaat uit het examen vakbekwaamheid 3 (V3C) Casus.


Intake vrachtwagen rijbewijs

Voordat je begint met de rijopleiding voor het vrachtwagen rijbewijs, start je met een intake. Voor de intake moet je in het bezit zijn van het Rijbewijs B en minimaal 21 jaar oud (beroepschauffeur minimaal 18 jaar oud) zijn. De intake duurt 2 vrachtwagen rijlessen (2 uur). De instructeur kan tijdens de intake zien hoe je de leeronderdelen oppakt en een  advies geven hoeveel vrachtwagen rijlessen er ongeveer nodig zijn. Je krijgt dan ook een indicatie van de totale kosten van de rijopleiding. De intake is vrijblijvend.


Gezondheidsverklaring en medische keuring

Een Gezondheidsverklaring is een formulier met vragen over de lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Via mijn.cbr.nl mag je de Gezondheidsverklaring invullen en betalen met I-deal. Na maximaal 5 werkdagen krijg je via mijn.cbr.nl een bericht van het CBR met het keuringsverslag. Deze print je uit en neem je mee naar de Arbo arts (medimark) voor de medische keuring. De Arbo arts zal de verklaring aanvullen en ondertekenen. Het keuringsverslag mag opgestuurd worden naar het CBR. 

Voor meer informatie, http://www.cbr.nl/gezondheidsverklaring

Voor meer informatie over het vrachtwagenrijbewijs bel dan 088-9800300 of vul het contactformulier in.

Tarieven Rijopleiding C   excl. BTW
Vrachtauto losse praktijkles C 60 min. 55,00
Vrachtauto intake (120 min.) 75,00 normaal 110,00
Vrachtwagen Rijopleiding C pakket
Vrachtauto C 20 rijlessen inclusief praktijkexamen 1.440,00
Tarieven Rijopleiding E bij C
Vrachtauto losse praktijkles CE 60 min. 65,00
Vrachtauto intake (120 min.) 95,00 normaal 130,00
Vrachtwagen Rijopleiding E bij C pakket
Vrachtauto CE 20 rijlessen inclusief praktijkexamen 1.656,00
 

*De genoemde tarieven zijn exclusief BTW.
*Pakketten kunnen in termijnen betaald worden.
*Subsidie mogelijkheid. Gecertificeerd opleider Transport & Logistiek
*Volg je de opleiding als particulier voor je (toekomstige) beroep dan kun je de opleidingskosten als aftrekpost opvoeren bij de belasting. De hoogte van de teruggave is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Meer informatie