info@kootstrarijopleidingen.nl088-980030006-21838761

Camper Rijbewijs C1

Met het Camper rijbewijs C1 mag je een vrachtauto besturen waarvan de maximum massa ligt tussen de 3500 kg en 7500 kg. Het rijbewijs is 5 jaar geldig. De minimum leeftijd om rijbewijs C1 te mogen halen is 18 jaar.

De rijopleiding voor het c1 rijbewijs bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. De vervolgopleiding voor het aanhangwagenrijbewijs C1e bestaat alleen uit een praktijkgedeelte.

Voordat je aan de praktijk kunt beginnen moet eerst 2 theorie-examens doen. Deze 2 theorie examens bestaan beiden uit 40 meerkeuze vragen waarvan je 32 vragen per examen juist moet beantwoorden. Het eerste examen is RV1L (verkeer en techniek) en V2C (administratie)

Ook dien je voor het praktijkexamen medisch goedgekeurd te zijn door een arbo arts.Deze keuring is verplicht voor het praktijkexamen van het CBR.

Praktijk
De praktijk bieden wij in 1 dag aan. Op die dag behandelen we de controles, het rijden en de bijzondere manouvres die je moet kunnen uitvoeren. Aansluitend op die dag doe je praktijkexamen.

Theorie
Als je beide behaald hebt mag het praktijkexamen voor het vrachtwagenrijbewijs aangevraagd worden. De theoriecertificaten zijn 2 jaar geldig.


Wil je beroepschauffeur worden dan heb je Code 95 nodig

De opleiding Code 95 voor het C1 vrachtwagenrijbewijs bestaat uit drie extra examen momenten.

Praktijk
Het praktijkgedeelte bestaat uit twee extra examens.

  • Toets besloten terrein: het uitvoeren van 10 bijzondere verrichtingen op een afgesloten terrein.
  • Praktische toets: welke maatregelen neem je bij noodsituaties, het vastzetten van diverse soorten ladingen, rekening houdende met de stabilisatie van het voertuig, het gebruik van een laadklep en palletwagen.

Theorie
Het theoriegedeelte bestaat uit het examen vakbekwaamheid deel 3 Casus.


Gezondheidsverklaring en medische keuring

Een Gezondheidsverklaring is een formulier met vragen over de lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Via mijn.cbr.nl mag je de Gezondheidsverklaring invullen en betalen met I-deal. Na maximaal 5 werkdagen krijg je via mijn.cbr.nl een bericht van het CBR met het keuringsverslag. Deze print je uit en neem je mee naar de Arbo arts (medimark.nl) voor de medische keuring. De Arbo arts zal de verklaring aanvullen en ondertekenen. Het keuringsverslag mag opgestuurd worden naar het CBR.

Voor meer informatie zie, http://www.cbr.nl/gezondheidsverklaring


Voor meer informatie over het vrachtwagenrijbewijs bel dan 088-9800300 of vul het contactformulier in.

Tarieven Rijbewijs C1:
Praktijk dag C1 inclusief praktijkexamen: € 795,-

Tarieven Rijbewijs C1e (aanhangwagen):
Praktijk dag C1e inclusief praktijkexamen: € 799,-

Deze praktijk dag bevat 6 rijlessen, lunch en het CBR praktijkexamen.

  • Pakketten kunnen in termijnen betaald worden.
  • Volg je de opleiding als particulier voor je (toekomstige) beroep dan kun je de opleidingskosten als aftrekpost opvoeren bij de belasting. De hoogte van de teruggave is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

 

Meer informatie